Tävlingar över säsongen 2018

Totalt spelas två Eclectic-former under säsongen. Därtill kan den som också önskar delta i matchspel. Från tävlingar som spelas på tisdagar samlas poäng som sedan ligger till grund för att kora årets Damgolfare - förmiddag och eftermiddag.

ECLECTIC
Spelas på Donald Steel Course med rätt att spela 5 rundor totalt under perioden maj – september. Startavgift erläggs vid uthämtning av spelkort. Varje runda ska föranmälas i receptionen på specifik lista där datum och aktuellt handicap registreras innan spel av runda påbörjas. Varje spelare för ett eget tävlingskort och ansvarar för att varje rond signeras av medspelare, samt lämnar kortet till receptionen när samtliga ronder har spelats eller när spelperioden är avslutad.
Varje spelare ansvarar för sitt eget tävlingskort!

Poängjakten och Årets Golfare 2018
För 2018 är det de 10 bästa resultaten från singeltävlingar över säsongen på tisdagar. Sista tävlingsdagen som ingår i poängjakten är den 25 september. Oavsett väder och vind noteras placering i varje singeltävling.

Vi utser två årets golfare, en från förmiddagstävlingarna och en från eftermiddagstävlingarna. Poäng från resultatplacering i tävling relateras till antalet tävlande per klass. Maximalt erhålls 3 poäng för vinst, 2 poäng för andraplacering vid 6-10 deltagare och 1 poäng vid 11 eller fler deltagare i klassen. Den som vill och kan, får spela 36 hål samma dag de gånger det är möjligt, dock ej på samma bana.

Matchligan
Första rundan spelas på Barsebäck därefter på valfri bana. Föranmälan och startavgift. Grupper om 5 spelare skapas utifrån de anmäldas hcp. Inom varje grupp spelar alla en match mot varandra under perioden maj – september.


Drömrundan
Drömrundan är en Eclectictävling som kan spelas de lördagar vi spelar på Master Course under perioden 14/4 - 29/9 (totalt 12 tillfällen). Det kostar inget att delta och spelare kan ansluta sig till tävlingen när som helst under säsongen. Speciellt scorekort för detta finns i receptionen. Varje spelare för ett eget resultatkort och ansvarar för att varje rond signeras av markör. Kortet lämnas i receptionen när samtliga ronder har spelats eller när spelperioden är avslutad.
Varje spelare ansvarar för sitt eget tävlingskort!

RESULTAT 2016

 

ECLECTIC spelades på DSC. Totalt deltog 24 damer fördelade i två lika stora grupper.

De fyra bästa resultaten i respektive grupp var

Grupp 1

 Antal slag

Ingalill Ahrens

60,5

Cattis Thott

63,5

Ann Cathrine Petersson

65,0

Carina Winholt

66,0

 

 

Grupp 2

 Antal slag

Rita Englund

71,0

Märcy Carmonius

72,5

Gerd Sten

73,0

Pia Wahrer

73,5

 

I Guldligan deltog 10 damer. De bästa resultaten nådde inte ner till de fina nettoscorer som noterades för Ecelctic på DSC trots lika många rundor. Kan det vara ett tecken på att, trots lika längder för DSC röd tee och MC guldtee, så ger guldtee på MC en betydligt svårare bana än vad antalet erhållna slag motsvarar.

Resultat Guldligan

 Antal slag

Ann Cathrine Petersson

67,5

Ingalill Ahrens

69,5

Maria Andreasson

74

Pia Wahrer

74,5

 

Matchligan spelades i år i två grupper. I grupp 1 segrade Anne Kristiansen. I grupp 2 segrade Pia Wahrer och andraplatsen togs av Shirley Österlin.

 

Jokerligan spelades för första gången 2016 där resultatet från lördagsgolfen registrerades. De 10 bästa rundorna samlades till jokerligan. Totalt deltog 26 damer i denna tävling och 18 spelade ihop poäng. De fem bästa resultaten var

Cattis Thott

64 poäng

Rita Englund

52 poäng

Ingalill Ahrens

47 poäng

Ann-Cathrine Petersson

29 poäng

Ulla Falkengren

24 poäng

 

Årets Golfare tilldelades Cattis Thott efter särspel mot Ingalill Ahrens.

De 8 bästa resultaten från årets poängjakt var

Catharina Thott

29 poäng

Ingalill Ahrens

29

Margareta Åkerlund

17

Kickan Bohm

16

Margaretha Olsson

15

Marie Borglund

15

Pia Wahrer

15

Susan Atlas

15