Sweetspot

 

I vår resa att utveckla och förädla Barsebäck kommer vi under året att arbeta Sweetspot som systemleverantör för bokning av golf. Det är i grunden en affärsplattform som är byggd utifrån en golfklubbs behov. Som medlem, gäst eller partner kommer man att få en smidigare bokningsupplevelse, medlemmarna får vår egen hemmaklubbs app för kommunikation, samt att det ger oss i administrationen bättre verktyg för att skapa tillgänglighet för medlemmar, gäster och partners. 

 

Under 2021 kommer vi sätta ett värde på varje starttid, där de mest eftertraktade tiderna kommer ha det högsta priset. Detta görs för att styra gäster till att välja mindre attraktiva tider, så att de bästa tiderna ska användas av er medlemmar. För att ytterligare bygga mervärde i de fullbetalande medlemskapen kommer ni under 2021 kunna använda er av gäst till medlemsrabatt (25%) för alla gäster ni har bokade in i er boll.

  

Lite kort om Sweetspot 

Sweetspot är en datadriven affärsplattform för golfklubbar med fokus på medlemmars, gästers och partners upplevelse.

Genom plattformen får golfklubben insikter och verktyg för att skapa en så bra medlemsklubb som möjligt där fokus är att skapa tillgänglighet för sina medlemmar och en bättre golfupplevelse.

Utöver detta bidrar Sweetspot med att optimera klubbens prissättning för greenfee och partnerskap, vilket skapar ytterligare kontroll av medlemmarnas tillgänglighet. Sweetspot har idag 24 medarbetare med huvudkontor i Stockholm och ett mindre utvecklingskontor i Kiev.

 

Bokning av starttider

Bokning av starttider kan ske via två kanaler:

 • Via våra hemsida och knappen “Boka starttid”. Här kommer du komma till vår bokningssida.
 • Via Sweetspot-appen där vi har vår egen avdelning för Barsebäck Golf & Sports Clubs medlemmar.

För att alla medlemmar ska känna sig trygga med det nya bokningssystemet till säsongen startar har vi skapat en bana som heter "Barsebäck Test". Där kan ni boka in er själva, era golfvänner och ange betala på plats. Ni kommer inte att bli betalningskyldiga - detta är en TEST för att ni ska lära er att boka i Sweetspot.

 

Hur kan jag förbereda mig för att kunna boka?

Genom att följa ett par enkla steg:

 1. Skapa dit konto på Sweetspot genom att gå till “Boka starttid” via vår hemsida (går även att göra i Sweetspot-appen).
 2. Tryck på Logga in/skapa konto och fyll i följande:
 • E-post
 • Lösenord
 • Förnamn
 • Efternamn
 • Telefonnummer

Koppla sen ditt golf-id och ladda ner Sweetspot-appen.

 

Guidade instruktioner för hur du gör hittar du här:

  

Bokningsägare

Sweetspot har som många andar bokningssystem att personen som gör bokningen också är ansvarig för bokningen. Detta är framförallt viktigt när det kommer till betalningar.

Fördelar för er medlemmar är att det alltid finns en ansvarig för alla bokningar, vilket kommer leda till mindre antal no-shows (spelare som inte dyker upp till sin tid). Det i sin tur skapar ökad tillgänglighet för er medlemmar.

Det innebär också att om en bokningsägare vill avboka sig själv så kommer alla spelare i bokningen att bokas av. Någon av de andra spelarna får då göra en ny bokning med rätt deltagare om de vill spela. Det blir då den spelaren som är bokningsägare för den nya bokningen.

 

Tillfällig begränsning för bokningsägare

Nackdelen med nuvarande versionen av Sweetspot är att man inte kan lägga till spelare till en bokning som redan är bekräftad. Detta är under rutveckling och ska fungera i april. Tills dess gäller följande om du vill du lägga till en spelare i din bokning:

 • Boka av samtliga spelare och boka in rätt antal igen

eller,

 • Be spelaren som du vill lägga till att boka in sig själv på samma tid.

 

Vad kan jag boka?

I dagsläget kan du boka all din golf på Litorina Course, Donald Steel och Masters Course. Du kan även boka vår Trackmansimulator som är innomhus. Vi kommar under våren att testa och utvärdera hur det fungerar när du som medlem, gäst eller partner bokar och betalar din träning hos någon av våra PGA-tränare genom Sweetspot. Testa gärna bokningssystemet genom att boka in dig och dina vänner på "Barsebäck Test".