Säsongstart 2019

Säsongstart 2019.

Nu är säsongen igång, årets första klubbtävling är genomförd!

Lågsäsongen som gick har varit bra, vi har skogat en del och byggt ett nytt tee på Donald Steel Course hål 2. Ett nytt gräs tee har lagts framför mattorna på rangen och vi har renoverat båda pumphusen, vilket kommer ge ett bättra flöde och mer ekonomisk bevattning. Toaletterna på Master Course hål 13 och vid kiosken på Donald Steel är nyrenoverade.

Dock kvarstår en del tekniska problem med styrsystemet och gamla ventiler gällande bevattningen som kommer ses över under våren.

Det har kommit hårdare krav från Länsstyrelsen vad det gäller användande av kemiska produkter i naturreservatet. Som ni säkert har märkt så har vi skador från ett snömögelangrepp som vi fick runt månadsskiftet okt/nov förra året. De greener som blev värst utsatta var de som ligger i reservatet Master Course hål 7-11 + 17 och 18, dessa greener blev behandlade med ett biologiskt svampmedel vilket vi idag ser inte har gett den effekten vi förväntade oss.

Övriga greener både på Master Course och Donald Steel Course har klarat sig bättre än en normal övervintring. En sen vår med frostnätter så sent som i påskas gör att vi ej kan skynda på läkningen, vi har dock gjort en mycket bra renovering veckan efter påsk på Master Course greener.

Vi jobbar dagligen med våra greener på hela anläggningen för att få samtliga i yttersta kvalité.

Nya flaggor och stänger är utsatta och banan är nyslopad. Nya tee markeringar är inköpta under våren och även nya mätplattor kommer under sommaren.

Till hösten kommer även nya tee skyltar, allt i samma design.

De nya tee skyltarna kommer få en bättre placering även bolltvättar och papperskorgar lika så. Vi har byt ut gamla bänkar mot nya som är flyttbara, vilket gör att vi kan anpassa slitaget bättre.

 

Med vänliga hälsningar

Banchefen

Barsebäck Golf & Country Club AB

Kommentarer