Banstatus Våren 2020

Banstatus våren 2020

Blött i januari och februari, 200 mm regn, mars och april kall med många frost morgnar.

Avsaknaden av riktig tjäle gjorde att vi la skogningen på is, delvis, då våra tunga traktorer med last hade skadat gräset valde vi en annan strategi med närhet till körvägar, vi tog ett bra tag i och runt hål 17 på Donald Steel, vilket blev riktigt bra.

Vi lägger en skötselplan som vi försöker hålla oss till, vilket i praktiken bara är en plan, det blir sällan som man tänkt sig. Vi har dock gjort de jobb som vi tillsammans med konsulten Stillwell kom fram till i höstas i stora drag.

Utvintringssvamp (snömögel) är ett problem för oss och som vi antagligen får leva med, då vi ligger i linje med Länsstyrelsens krav på att vi skall fasa ut all kemisk bekämpning inom en 3 års period. Kommunen kommer att följa med där också vad jag tror, vad gäller beslut om användning av kemiska preparat.

Väl lagom till att vi öppnade Masters greener var jag ganska lugn för vad jag såg, trots en hel del skador framför allt på 13,14 och 16:e green men vi fortsatte att kämpa på med luftningar och dress etc.

Vi fick igång bevattningen tämligen u.a. så att vi kunde lägga den första fastgödseln på greenerna, vilken har gett resultat i rätt riktning, nu behöver vi lite värme framför allt på nätterna och morgnar.

Mvh

Lars K

Course Manager

Kommentarer

Fler artiklar