Börja spela golf

Välkommen till Barsebäck Golf & Country Club

Har du tänkt på att börja spela golf men inte kommit igång än? Här följer en kort förklaring för hur du går tillväga för att komma igång. För några år sedan beslutades det att teoriprov och uppspel (färdighetsprov på den praktiska delen) skulle tas bort och det blev upp till var och en av klubbarna att bestämma vilka riktlinjer som gällde för att du som ny var redo att gå ut och spela. Tanken med detta tilltag var att utbildningen skulle rikta in sig på det praktiska för att snabbare komma ut på banan och lära sig spelet golf.

Nu kallar vi det för en introduktionskurs till golfen. Under kursens gång går vi igenom golfens olika slag, golfens regler och definitioner och kanske det viktigaste spelet golf. Med fokus på golfens olika slag och spelet. Regler och definitioner går igenom under den praktiska delen.

När du genomfört den här introduktionskursen till golf har vi satt som utgångspunkt att du ska klara spela en korthålsbana (par3 hålsbana) på 5 slag i snitt per hål. Det är främst för din egen skull så att du vet att nu är det lagom att gå ut på en stor bana och spela. Nästa steg är att bli medlem i en golfklubb och då registreras du på 54 i handicap. Det är samma som det som kallas grönt kort. Då kan du börja spela på alla golfbanor. Fram till det att du har 36 i handicap ska du spela tillsammans med någon som har Under 36. När du kommer ner till 36 får du lov att spela själv.

Är du intresserad av att börja spela golf här på Barsebäck ska du kontakta Caroline så hjälper hon dig. Du kan göra det privat eller om ni är ett par eller några stycken som vill gå tillsammans så skräddarsyr vi tider till er.

I sommar kommer där introduktionskurser om du hellre vill gå i större grupp.

Caroline Condrup 0708878494 caroline@barsebackresort.se

Mer info hittar du även på golfförbundets Grönt kort hemsida.