Ringenäs 2016

Torsdag den 15 september åkte tjugo av oss på en härlig utflykt till Halland och Ringenäs. En fantastisk anläggning med tre niohåls-slingor, mycket bra restaurang och hotell. Jag reste från Lund med den alltid lika gode Sven Hellborg. Väl framme och inkvarterade lottade vi in oss och spelade först den röda och sen den gula slingan. Det innebär på Ringenäs en tämligen smal och mycket kuperad runda som avslutas med ett spektakulärt par tre där tee ligger 25 meter över green som i sin tur slutar i en bäck. Kul. Sen efter wienerkorvarna tog vi oss an den gula slingan.

 

En helt annorlunda runda. Med tämligen platta hål, stora fairways och mycket mer fläska på med drivern. Efter genomförda arton i ett strålande väder med väl hög temperatur och en underbar dusch på hotellet så var det tid för lägesrapport efter spelet och halva tävlingen. Jag var mer än mycket nöjd då jag fick gå ut i ledarboll på fredag morgon. Med bland andra min rumskamrat Denis Pavlatos. 

 

Vi intog sen restaurangen och serverades en utsökt tre-rätters med både vitt och rött i struparna. Under några timmar umgicks vi på allra bästa sätt. Det blev både sång och gamla skrönor men ändå städat och tidig sänggång. Vi skulle ju upp igen för finalspel.

 

Frukosten på fredagen saknade ingenting och sen blev det gula slingan igen som följdes av den blå. Där var det mer kuperat igen och en hel del svåra hinder. Jag orkade naturligtvis inte hålla min plats i toppen men jag lyckades avsluta på det svåra par tre-hålet på blå med godkänt resultat.

 

Väl inne fick vi lunch också och dela på ett välfyllt prisbord. Inte minst mina kompisar i ledarbollen som höll fin klass hela vägen.

 

Grattis Lars-Göran, Denis och Mikael som tog pallplatserna. Men jag tror vi allihop kände oss som segrare när vi satte oss i bilarna och åkte hem till Skåne igen. Stort tack för ett perfekt arrangemang Arne.

 

Gunnar Gramnes