Matchligan

Matchligan 2020

Obs! Endast spelare med hcp 36 eller lägre och som har minst 4 ronder registrerade  i sin scoredokumentation får delta.

Årets matchspel kommer att spelas i grupper av 5 spelare och spelas under tiden 1 maj – 30 september. Sista anmälningsdag är 28/6-2020. Detta innebär att varje person inom en grupp spelar 4 matcher under säsongen. Grupperna kommer att indelas efter handicap och en vinnare inom varje grupp koras.

Regler för Matchspel

Spelaren med högst handicap erhåller hela skillnaden mellan de två spelarnas spelhandicap. De erhållna slagen fördelas efter hcp-index på respektive hål. Om t ex den ena spelaren får 20 slag och den andra får 18 slag är skillnaden dem emellan 2 slag som fördelas på de hål som är svårast dvs. de med hcp 1 och hcp 2.

Matchspel är en duell mellan två spelare. Det gäller att spela varje hål på färre antal slag än motspelaren. Varje hål vinns, delas eller förloras.

Vardagsmedlem kan inte kräva att motspelaren ska ta ledigt från sitt arbete för att spela en vardag. Naturligtvis ligger det i bådas intresse att i god tid kontakta och komma överens om speltid.

Matcherna spelas vid första tillfället på DSC eller MC på Barsebäck. Nästkommande matcher kan spelas på Barsebäck eller annan valfri bana. 

Resultat

En match är vunnen när den ena spelaren leder med fler hål (är fler hål upp) än det antalet hål som återstår att spela. Vunnen match ger 2 poäng, delad match ger 1 poäng och förlorad match ger 0 poäng

Man kan inte kräva att w.o. av sin motspelare utan endast erhålla w.o. Detta ger 2 i kvot och 2 poäng i till segraren och 0 poäng med kvottal -2 till den som lämnar w.o.

Den som vunnit matchen ansvarar för att rapportering sker via mail till tävlingsledaren. Ej rapporterad match ger förlust 6/4 till båda spelarna.

Den spelare i gruppen som har flest poäng är vinnare i sin grupp. Om spelare hamnar på lika många poäng när serien är slutspelad går den före som har störst kvottal och är denna också lika gäller vem som vunnit inbördes möte. Om det inbördes mötet slutat oavgjort eller om t ex tre spelar har lika kvottal och har slagit varandra gäller den som har högsta förstasiffra i kvottal. Om det då fortfarande är lika tillämpas lottning

Match-resultat

Kvottal

Match-resultat

Kvottal

Vinst ger

Förlust ger

Vinst ger

Förlust ger

1/0

1

-1

Oavgjort

0

0

2/1

2

-2

2/0

1

-1

3/2

3

-3

3/1

2

-2

4/3

4

-4

4/2

3

-3

5/4

5

-5

5/3

4

-4

6/5

6

-6

6/4

5

-5

o.s.v.

o.s.v.

o.s.v.

o.s.v.

o.s.v.

o.s.v.

 Anmälan

Anmälan och betalning görs på Mingolf, Matchligan, fram till den 28 juni. Kostnaden är 100 kronor. Därefter sätts grupperna samman och meddelas via mail vilken grupp spelaren tillhör. 

Efter anmälningstidens utgång kommer grupperingen att ske strikt efter handicap. Den spelare som har lägst hcp i gruppen benämns som Spelare nr 1, Spelare nr 2 kommer därefter etc. Du väljer när du skall spela din match inom gruppen. Alla matcher skall spelas inom perioden och rapporteras till tävlingsledaren.

Tävlingsledare är:

Pia Wahrer   pia.ie@hotmail.com