Återkommande frågor & svar

Barsebäck Q&A

Välkommen till golfsäsongen 2021!

Vi förstår att det är många frågor och funderingar som dyker upp inför en ny golfsäsong på en ny klubb. Barsebäck ska ju vara en plats där ni kommer tillbringa mycket tid framöver och då är det ju så klart viktigt att veta vad som gäller för dig som medlem kring bokning och trivsel. Och varför.

Just nu ligger stort fokus på banans kvalitet. Och för att kunna säkerställa kvaliteten måste vi ge banan och banarbetarna tid och utrymme. Trist när man är golfsugen så klart men tålamodet kommer löna sig och göra att vi kan erbjuda en riktig bra golfanläggning med fin gräskvalitet.

 För att svara och förklara har vi samlat era vanligaste frågor.

Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att mejla oss. Och håll koll på hemsidan, vi uppdaterar så fort vi har något nytt att berätta.

 

 

Hur blir det för oss medlemmar? Kommer det mest satsas på greenfee och företagsgolf på Barsebäck framöver?

Barsebäck ska vara en plats där du som medlem känner dig välkommen och vill tillbringa mycket av din lediga tid. Och för dig som vill spela mycket golf på Barsebäck vill vi såklart kunna erbjuda bra tillgänglighet. Men också en bana i riktigt fint skick. Det betyder att vi behöver hitta en bra balans mellan medlemsspel, greenfee och företagsgolf och samtidigt ge våra spelytor den vila och omvårdnad som krävs, för att hålla hög kvalitet.

 

Kommer våra medlemstider att försvinna?

Nej. Vi kommer att erbjuda medlemstider, som bara du som medlem kan boka. Vi kommer även att erbjuda medlemsgolf två gånger i veckan, perfekt för dig som vill addera ett tävlingsmoment och samtidigt lära känna nya medlemmar. Detta är för alla medlemmar. Damer, herrar och juniorer, alla ska känna sig välkomna. Vi kommer att fortsätta med serielag för både damer och herrar i olika ålderskategorier och även klubbtävlingar. Medlemsgolf och medlemsspel är en viktig del i vår fortsatta satsning på Barsebäck. Vi kommer dock inte att blockera tider för vissa sällskap som gjorts tidigare. Däremot är vi gärna behjälpliga och vill så klart att grupper ska kunna fortsätta att spela tillsammans.

 

Varför har kategorierna för medlemskap ändrats?

För att kunna erbjuda en riktigt bra golfupplevelse för medlemmar, gäster och partners, behöver vi sätta en ny riktning för hela anläggningen. Att forma nya medlemskap är en del i detta. Alla golfare har olika ingångar och önskemål för sitt spel. Vi vill att våra medlemmar ska uppleva önskat värde på medlemskap du valt. Att vissa medlemskap är mer generösa än andra, beror helt enkelt på hur mycket du vill spela.  Det finns de som nöjer sig med att spela 10 rundor per år, medan andra vill kunna vara på Barsebäck året runt för att utnyttja golf, padel, gym, bastu mm. Det är inte rimligt att en person som spelar 10 golfrundor på ett år ska betala lika mycket som en person som spelar 100. Därför vill vi erbjuda en valfrihet, där du som medlem har möjlighet att välja det medlemskap som passar dig bäst.

 

Varför går vi över till Sweetspot för bokning av starttid?

Sweetspot underlättar för oss att att nå målet om god tillgänglighet för medlemmar, gäster och partners. Det kommer också att göra det enklare att mäta hur mycket golf som spelas på våra banor vid olika tidpunkter. Med rätt underlag kan vi ta rätt beslut framåt, som baseras på data i stället för på en känsla. Sweetspot erbjuder även verktyg för prissättning av starttider, vilket innebär att vi kan sätta rätt pris på varje starttid baserat på efterfrågan. Här finns mer information om hur du laddar ner och använder Sweetspot.

 

Vad innebär Primetime?

Primetime är som inom många andra branscher ett begrepp för den mest attraktiva och efterfrågade tiden. Inom golfen är det oftast förmiddag på helger och fredag efter lunch som är mest attraktivt. För 2021 kommer vi inte att använda detta i vår bokning, men vi kommer att kunna mäta det. Och i framtiden kommer vi kunna erbjuda förbokning av Primetime i vissa av våra medlemskap. Det innebär till exempel att en person som jobbar väldigt mycket i veckorna, och endast kan spela lördag förmiddag ska kunna välja ett medlemskap med företräde att boka just dessa tider. För en person som är mer flexibel är detta kanske inte lika viktigt och då finns det medlemskap som passar den personen bättre. Det här är bara ett exempel på hur golfspelet kan mätas, för att sedan användas på lämpligt sätt i Sweetspot och våra medlemskap.

 

Kan alla välja välja fritt bland medlemskapen?

Inför 2021 fick alla befintliga medlemmar från 2020 välja medlemskap helt fritt. Efter det har vi gjort en beräkning på hur många rundor golf vi tror att vi kan leverera på ett år, och utifrån det satt ett tak för antal medlemskap i varje kategori. Med hjälp av data från Sweetspot kan vi se hur det verkligen spelas och då göra eventuella justeringar inför 2022. Framöver kommer vi inte kunna garantera nya medlemmar en plats i en viss medlemskapskategori, utan det kommer att ske i mån av plats. Ni kan läsa mer om våra medlemskap på hemsidan. Detta för att vi vill kunna erbjuda bra tillgänglighet på en golfbana med bra kvalitet. Två viktiga parametrar för oss.

 

Måste jag alltid boka starttid?

Ja. Allt spel ska bokas via Sweetspot, även om du bara går ut några hål på kvällen. Detta är ett sätt för att få korrekt statistik för att kunna ta bra beslut framåt och också för att få koll på vilka som spelar på våra banor. För dig som har ett medlemskap med begränsat antal rundor innebär det att även om du bara spelar 6, 9 hål eller 16 hål, räknas det som en runda. Läs mer om våra bokningsregler här.

 

Vad händer med juniorverksamheten?

Juniorerna är en viktig del i Barsebäcks utveckling och i vår väg framåt. De är vår framtid. Senaste tiden har vi därför skapat ett upplägg för juniorer som vill ingå i träningsgrupper och läger. Detta presenteras inom kort. Vi kommer även att fortsätta med lag i seriespel och tävlingar. Juniorerna har också möjlighet att vara med på en måndagstävling under sommaren, precis som tidigare.

 

Finns det plats för nya medlemmar?

För tillfället är det fullt i alla medlemskategorier, förutom Social där det finns ett fåtal platser kvar. För att kunna tillgodose god tillgänglighet tar vi inte in fler i de övriga kategorierna just nu. Men det finns en väntelista, som den som är intresserad av att bli medlem på Barsebäck, kan skriva upp sig på. Det finns även en lista för befintliga medlemmar som önskar byta medlemskap. Eftersom samtliga medlemmar från 2020 fått välja fritt, är den förmodligen inte aktuell förrän nästa år. Men listan finns och du kan redan nu meddela ditt önskemål.

 

Behöver jag som befintlig medlem betala inträdesavgift för 2022?

Nej. Är du medlem  under 2021, behöver du inte betala någon inträdesavgift till 2022. Väljer du att gå ur under 2021 betalar du en inträdesavgift om du vill gå med igen nästa år.

 

Jag har hört att gäster kan boka längre tid i förväg än medlemmar, stämmer det?

Nej, det stämmer inte. Alla som vill spela golf på Barsebäck har samma förutsättningar att boka i förväg. Oavsett om du är medlem, gäst eller partner så kan du boka din golf 30 dagar i förväg. Vill du boka längre tid i förväg än 30 dagar så är det möjligt mot en administrativ avgift på 100kr per person. Kontakta receptionen så får du hjälp med det.

 

Kommer jag att kunna använda min privata golfbil på anläggningen?

Inför 2021 behöver du som vill använda din privata golfbil installera en GPS, och acceptera ett nytt avtal. Information om detta har gått ut till alla som hade privat golfbil under 2020. Du kan även välja att hyra golfbil av oss när du ska spela. Använder du golfbil frekvent så kan det vara värt att köpa ett 10-kort eller ett 30-kort. Kontakta receptionen för mer information om det. Om du vill köra din golfbil på anläggningens allmänna asfalterade vägar så går det bra, förutsatt att du parkerar på angivna platser.